Hoppa till sidans innehåll

Ranking


Från och med 2012-07-01 så är det en dataranking som är officiell ranking för samtliga åldersklasser. I den räknas alla matcher - både seriespel och tävlingar in - oavsett i vilken klass man spelar. Läs här om du vill veta exakt hur rankingpoängen beräknas, men principen är att vinner du en match så får man poäng och skulle det vara en över en högre datarankad spelare så blir det fler poäng. Den som förlorar mister motsvarande antal rankingpoäng. Med andra ord så vinner man mängder med matcher - även mot dåligt motstånd - så stiger man i ranking. Några få förluster mot betydligt bättre spelare kostar inte så mycket. Så tävla mycket - så stiger du fort i ranking! Varje spelad match ger dig dessutom ett bonuspoäng.

 

V v notera att vinster i SM/RM/DM ger 1,5 gånger mer i poäng - så ställ upp i DM! Matcher i Top-12-tävlingar (region- o riks- Top-12) så förloraren sin förlustpoäng halverad. OBS! Dubbelspel räknas inte in i ranking, och spel mot utländska spelare ger 5 poäng plus/minus. Ungdomar med rankingpoäng under 500 poäng kan inte sjunka när alla matcher under en månad räknats ihop. Spelar man inte på ett år så sjunker man med 100poäng - max 5 år.

 

Högre ranking ger dig många fördelar så som enklare motstånd i tävlingar, vilket ger dig fler matcher (och lättare rankingpoäng) och samtidigt gör det lättare för dig att nå de översta platserna (priser och pokaler) i tävlingar. Dessutom så erbjuds de högst rankade att få vara med i speciella läger för de bästa på både distrikts och riksnivå.

 

Det bästa sättet att räkna ut ranking är att använda det nya programmet som finns på denna länk - grymt bra!!!

 

Lite äldre varianter som jag gjort hiitar du här  eller här (version 2) för att använda ett kalkylark för att räkna ut hur mycket plus/minus i rankingpoäng som du har gått på en tävling. Du måste veta varje motståndares rankingpoäng samt om det var vinst eller förlust... Sedan läggs alla spelade matcher (tävlingar och seriespel) ihop på en månad och ger (i princip) din nya rankingpoäng.

 

Det finns även en speciell ranking för Top-12/USM/JSM, där man bjuds in beroende på hur man har lyckats placera sig i tävlingar, där man får bäst poäng i KE och i fallande skala för K1, K2 och minst i K3. Läs mer på denna sida vilka regler som gäller samt aktuell rankingställning.

 

Ny ranking publiceras vanligtvis första måndagen i varje månad, och som då innehåller alla resultat från föregående månads spel. Här nere kommer lite genvägar till rankingen:

 

OBS!!! Tryck här först (startsidan för ranking) - sedan fungerar länkarna nedan.

 

  Sverige NV Götaland Göte-
borg
Sverige NV Götaland Göte-
borg
Ålder Herr Herr Herr Dam Dam Dam
Senior Sök Sök Sök Sök Sök Sök
20 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
17 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
15 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
14 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
13 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
12 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
11 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
10 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
9 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
8 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
7 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
6 Sök Sök Sök Sök Sök Sök
5 Sök Sök Sök Sök Sök Sök

 

Lite genvägar för klubbarna i vårt närområde.

 

Alingsås PP

Askims BTK

Borgstena IF

Byttorps IF

Falkenbergs BTK

Herrljunga BTK

Kungsbacka BTK

Linne

Mariedals IK

Mariedals IKs farmarklubb - Mariedals BTK

Mölndal

Partille

Sandareds BTK

Sjömarkens BTK 

Ulricehamns IF

Warta

Åsa

ÖSTK

 

Uppdaterad: 08 DEC 2015 16:25 Skribent: Peder Gerdin

Postadress:
Alingsås PP - Bordtennis
Rebecka Strandäng, Redvägsgatan 7
44151 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0705499476
E-post: This is a mailto link

Se all info