Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

APP:s pingisskola


Här tar vi emot anmälningar till kommande omgångar pingisskolor.

Vår Pingisskola är en bra inkörsport till att börja träna och tävla i bordtennis och är huvudsakligen inriktad på barn/ungdomar från c:a 7-8 år upp till c:a 15. I Pingisskolan lär man sig grunderna i spelet hur man rör sig, hur man slår, regler och uppträdande. Målet är att det skall vara roligt, lärorikt och väcka intresse. En kurs består av 8 en-timmars pass. Kostnaden är 970 kr och innefattar ett anpassat rack.

Det som framför allt styr om och när vi skall hålla en Pingisskolekurs är hur många tomma platser vi har i våra träningsgrupper. Ambitionen är alltid att kunna erbjuda alla som så önskar en träningsplats efter genomförd kurs.

Du anmäler ditt barn till Pingisskolan genom att klicka på knappen nedan och följa anvisningarna. Ni placeras sedan i kö efter registrerat anmälningsdatum. Till varje kurs får det plats max 14 deltagare men vi kör ibland flera kurser parallellt.

 Klicka här för att öppna ett anmälningsformulär.

Vi hoppas givetvis på att barnen skall tycka att det är roligt att spela pingis och att de vill fortsätta träna i vår klubb efter Pingisskolan. Det kan de göra i någon av våra ungdomsgrupper.

En förutsättning för att bedriva denna verksamhet är att vi har engagerade tränare/ledare. Någon av er föräldrar kanske själv har spelat pingis i klubb och är sugen på en roll som tränare men även om du har noll pingiskunskap kan du hjälpa till. Vi behöver ledarare, framförallt i de lägre träningsgrupperna. Som ledare hjälper du till med följande:

  • uppmuntra, trösta och stötta barnen under träning och tävling
  • bidra till en trevlig och rolig stämning vilket är en förutsättning för bra träning
  • rapportera in närvaro
  • hjälpa barnen att hålla ordning så att lokalen är ren och snygg när vi lämnar den efter träning.
  • supporta vid tävlingar och arrangemang

Vi har även behov av föräldrar till andra funktioner och ibland även till vår styrelse. Vill du vara med och hjälpa vår ungdomsverksamhet på ett eller annat sätt så hör av dej.

Har du spelat pingis i klubb och känner att du vill bidra som tränare är du mycket välkommen att höra av dej till oss. Det är inget absolut krav men ett plus om du har tränarutbildning och/eller annan erfarenhet av att leda barn. Det finns möjligheter till bl a tränarutbildning på RF-SISU, som vi samarbetar med. 

mvh Per Törneld

Ungdomsansvarig

Uppdaterad: 09 MAR 2020 12:06 Skribent: Per Törneld

VÅRA SPONSORER

Postadress:
Alingsås PP - Bordtennis
Rebecka Strandäng, Redvägsgatan 7
44151 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0705499476
E-post: This is a mailto link

Se all info