Hoppa till sidans innehåll

APP:s pingisskola


Här tar vi emot anmälningar till kommande omgångar pingisskolor.

Vår Pingisskola är en bra inkörsport till att börja träna och tävla i bordtennis och är huvudsakligen inriktad på barn/ungdomar från c:a 7-8 år. I Pingisskolan lär man sig grunderna i spelet, regler och uppträdande. Det blir mycket lek med och utan bollar och målet är, förutom ren pingiskunskap, att det ska vara roligt och väcka intresse. En kurs består av 10 st en-timmars pass. Kostnaden är 1100 kr, bordtennisrack och klubbtröja ingår.

Det som framför allt styr om och när vi skall hålla en Pingisskolekurs är hur många tomma platser vi har i våra träningsgrupper. Ambitionen är alltid att kunna erbjuda alla som så önskar en träningsplats efter genomförd kurs.

Du anmäler ditt barn till Pingisskolan genom att klicka på knappen nedan och följa anvisningarna. Ni placeras sedan i kö efter registrerat anmälningsdatum. Till varje kurs får det plats max 12 deltagare men vi kör ibland flera kurser parallellt.

 Klicka här för att öppna ett anmälningsformulär.

Vi hoppas givetvis att barnen skall tycka att det är roligt att spela pingis och att de vill fortsätta träna i vår klubb efter Pingisskolan. Det kan de göra i någon av våra ungdomsgrupper. För närvarande har vi tre grupper på olika nivåer, Grön, Blå och Svart men vi strävar efter att få underlag (inkl tränare) för en fjärde grupp för att få ännu större möjligheter att placera barnen på en trivsam och utvecklande nivå.

En förutsättning för att bedriva denna verksamhet är att vi har engagerade tränare/ledare. Någon av er föräldrar kanske själv har spelat pingis i klubb och är sugen på en roll som tränare men även om du har noll pingiskunskap kan du hjälpa till. Vi behöver ledarare, framförallt i de lägre träningsgrupperna. Som ledare hjälper du till med följande:

  • uppmuntra, trösta och stötta barnen under träning och tävling
  • bidra till en trevlig och rolig stämning vilket är en förutsättning för bra träning
  • rapportera in närvaro
  • hjälpa barnen att hålla ordning så att lokalen är ren och snygg när vi lämnar den efter träning.
  • supporta vid tävlingar och arrangemang

Vi har även behov av föräldrar till andra funktioner, mediaansvarig, tävlingsansvarig m fl. Vill du vara med och hjälpa vår ungdomsverksamhet på ett eller annat sätt så hör av dej. Vi kan även behöva folk till styrelsearbetet.

Har du spelat pingis i klubb och känner att du vill bidra som tränare är du mycket välkommen att höra av dej till oss. Det är inget absolut krav men ett plus om du har tränarutbildning och/eller annan erfarenhet av att leda barn. Det finns möjligheter till bl a tränarutbildning på RF-SISU, som vi samarbetar med. 

mvh Per Törneld

Ungdomsansvarig

Uppdaterad: 09 MAR 2020 12:06 Skribent: Per Törneld
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Sparbanken Alingsås

ICA Maxi AlingsåsLogga PEAB


A-lag pingis

Postadress:
Alingsås PP - Bordtennis
Mats Persson, Stampgatan 1A
44139 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322633517
E-post: This is a mailto link

Se all info