Hoppa till sidans innehåll

Ungdomssektionen


Ungdomssektionen driver träningsgrupper för ungdomar och Pingisskolan.

 

Våren 2021. Vi har kommit igång igen!

Corona fortsätter och vi kör med handsprit, desinficerade bollar och anpassade övningar men i övrigt ungefär som vanligt. Skall bli skönt när detta är över. Det ser vi mycket fram mot:)

Träningen sker i Östlyckehallen, västra ingången. Vårens träning började vecka 4. Vi kör i tre grupper: Grön, Blå och Svart i stigande nivå. Varje grupp kan ta c:a 12 spelare.

För att kunna erbjuda så många som möjligt en plats kör vi i både B- och C-hall parallellt. Där kommer vi att behöva en del hjälp från er föräldrar bl annat i nåt som vi kallar Ledarförälder.

Förutom ordinarie träning hade vi i höstas "Familjepingis" på Lördagar. Mycket uppskattat av både föräldrar och barn. Det var uppenbart att det fanns vinnarskallar både bland barnen och föräldrarna:) men framförallt hade vi kul. För närvarande sätter Coronarestriktionerna stopp för den verksamheten men vi startar igen så snart vi kan och får.

Ett alldeles utmärkt sätt att utvecklas som pingisspelare är att tävla i någon form. Det gör man antingen genom det som kallas Tävling (individuellt) eller genom Seriespel (som lag). Seriespelet är helt stoppat för säsongen pga Covid medan Tävlingar kanske kan komma upp när/om coronasituationen förbättras. För att vara med, oavsett kategori, krävs tävlingslicens och att man har en klubb tröja på sig, Vi tävlar ju för klubben! För att få tävlingslicens krävs att man alltså är medlem i en klubb och att man betalat licensavgiften (c:a 100kr per säsong). Licensen kan vi för det mesta ordna med kort varsel. Beträffande tävlingskläder har vi ett "match-ställ" (kortärmad tröja och kortbyxor) som går att beställa men för att komma igång accepterar de flesta arrangörer den gröna klubbtröjan som t ex ingår i Pingisskolan. Matchställ-tröjan är mer designad med sponsorreklam och spelarens namn. Serie spelar man som lag i någon av Ungdomsserierna, U4-U1 där U4 är där man normalt startar. Ett lag består av minst 3 spelare. Tänk gärna igenom om ni vill starta ett serielag. Här finns mer info

Varmt välkomna till en fin och rolig Pingisvår.

 

 

 

 

Uppdaterad: 06 MAR 2020 11:24 Skribent: Per Törneld
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Sparbanken Alingsås

AutolivICA Maxi AlingsåsLogga PEAB


A-lag pingis

 

Postadress:
Alingsås PP - Bordtennis
Mats Persson, Stampgatan 1A
44139 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0322633517
E-post: This is a mailto link

Se all info