Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

UNGDOMSSEKTIONEN


Ungdomssektionen driver träningsgrupper för ungdomar och Pingisskolan.

 

Vårterminen 2022

Corona fortsätter men med alltfler vaccinerade börjar restriktionerna att lätta. Vi kör dock tillsvidare med handsprit, desinficerade bollar och anpassade övningar. Skall bli skönt när detta är över. Det ser vi mycket fram mot:)

Träning

Vårens träning startade vecka 2. Vi fortsätter att köra tre grupper: Grön, Blå och Svart i stigande nivå.

Pingisskola

Under våren körs två omgångar Pingisskola. Efter dessa kommer eleverna att erbjudas plats i Grön Grupp.

Familjepingis

Förutom ordinarie träning hade vi innan pandemin  "Familjepingis" på Lördagar. Mycket uppskattat av både föräldrar och barn. Det var uppenbart att det fanns vinnarskallar även bland föräldrarna:) och för barnens/ungdomarnas del så känns få saker så "givande" och stimulerande :) som att ge en förälder på nöten. Med minskande Coronarestriktioner återstartar vi Familjepingisen från o med Lördag 26/2 kl 10-11:30. För att få spela, oavsett ålder, kräver vi medlemskap. För föräldrar räcker passivt medlemskap 200:-/år. Dessutom behöver vi ta nån mindre ännu ej fastställd avgift per gång för att täcka våra kostnader. Swishlappar kommer att finnas uppsatta i hallen. 

Tävling och Seriespel

En stor del av vår verksamhet består av matchspel, inom och utom klubben. Inom pingis skiljer man på Tävling(individuellt) och Seriespel(som lag). Numera är det inte ovanligt att vi åker iväg till en tävling med 10 ungdomar eller fler. "Vi" tävlar, umgås, fikar, träffar nya kompisar och har jättekul (nästan alltid....). I serie Nordvästra Götaland / Ungdom Södra har vi för närvarande med tre lag i U1/U2. Pingis kan vara en väldigt emotionell sport. Det är alltid roligt att vinna men inte alltid så roligt att förlora. Seriespel, där man förlorar och vinner som ett lag kan därför vara ett bra alternativ till Tävling på individuell nivå åtminstone till att börja med.

För att vara med, oavsett kategori krävs tävlingslicens och att man har klubbtröja på sig. Vi tävlar ju för klubben! Tävlingslicens kan registreras så snart medlemmen har betalat medlemsavift och kostar från 100kr och uppåt beroende på spelarens ålder och vilken geografisk täckning licensen har.

Vi hälsar gamla och nya medlemmar varmt välkomna till en fin vår!

 

 

 

Uppdaterad: 06 MAR 2020 11:24 Skribent: Per Törneld
E-post: This is a mailto link

VÅRA SPONSORER

Postadress:
Alingsås PP - Bordtennis
Rebecka Strandäng, Redvägsgatan 7
44151 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0705499476
E-post: This is a mailto link

Se all info